Wednesday, January 04, 2006

Misdaad en kontakt

In eerder uitzendingen was ontdekt dat kontakt maken eerder vrouwelijk is, en zich verliezen in theorieen, en dus kontakt verliezen eerder mannelijk.
Dit idee wordt uitgewerkt in het onderwerp misdaad. Juist datgene dat een misdadiger in staat stelt om zijn misdaad te plegen, is wat het zo kwetsend maakt voor het slachtoffer.
En dat is: het idee dat het slachtoffer geen echt persoon is. Als een misdadiger als "straf" opgelegd zou krijgen dat hij konkakt moet maken met wat zijn daad teweeg heeft gebracht wordt zijn eigen mjisdaad voor hemzelf ook een trauma. Dat levert enkele voordelen op: Het slachtoffer voelt zich gezien en erkend, de misdadiger krijgt een gelegenheid om te groeien, de misdadiger zal, als hij echt beseft wat hij gedaan heeft, minder snel weer een zelfde misdaad uitvoeren.
Als politieke wens of eis zou ju kunnen formuleren dat er een programma moet komen, zoals dat in bijvoorbeeld de VS al opgezet is, om misdadigers te dwingen om psychologisch kontakt te maken met hun daden. DIt moet op veel grotere schaal en met veel betere kwaliteit gebeuren dan nu het geval is.

Ander thema: besluitvorming via kontakt, via stilte. In Japan is een gemeenschap waarin vrouwen erg veel te zeggen hebben. Besluitvorming gebeurt daar via stilte in de groep, en het besluit valt als de hele groep vanuit die stilte tot dezelfde conclusie komt. Besluitvorming kan ook via stilte plaatsvinden over je eigen levenskeuzes. Woorden kunnen afleiden van kontakt. Kontakt is iets vrouwelijks. (dat kun je alleen al afleiden uit hoe veel mensen dit idee belachtelijk vinden, want als het vrouwelijk is zal het wel minder waard zijn)
Verlaalt naar politiek zou een mooi begin zijn om bijvoorbeeld vier keer per dag een kwartier stilte in de kamer te eisen, terwijl men focust op het probleem waarover besloten moet worden.

Laatste thema: kontakt met de natuur. Als je echt kontakt maakt met een boom is het bijna onmogelijk om die om te hakken. Onze "aarde-misdaden" kunnen we alleen blijven plegen door kontakt te verbreken. Als wij als aarde-misdadigers onszelf zouden dwingen om kontakt te maken met hoe wij bijgedragen hebben aan vernietiging van onze atmosfeer, dan zouden we ophouden die daden te plegen. Zonder vrouwelijkheid is de atmosfeer gedoemd onleefbaar te worden.

No comments: