Wednesday, February 15, 2006

projekten voeden in het nu, body fluids moedermelk en menstruatiebloed

Bedoeling van dit brainstormprogramma is vooral om mensen te inspireren om vrouwenlijke kracht te willen herkennen en zich bewust te worden of ze in hun spectrum van menselijke eigenschappen, de vrouwelijke wegdrukken om dat die minder populair zijn. Positiever gesteld, het bekrachtigen van mensen die hun vrouwelijke kracht willen laten bestaan.
Binnen een projekt, is het stellen van een doel het mannelijke aspect, en het dagelijkse voeden van dat projekt het vrouwlijke. De kracht van dit dagelijkse gewroet rond een doel wat je in je achterhoofd hebt, wordt onderschat. Het herkennen van deze kracht kan ertoe leiden dat je in al die kleine dingen die je van minuut tot minuut doet, andere keuzes gaat maken. Bijvoorbeeld: als je je gedesillusioneerd voelt over een ver doel wat je denkt niet te kunnen bewerkstelligen, neem bijvoorbeeld het gezond maken van de aarde, dan zullen je keuzes niet in die richting gaan. Als je beseft dat alles wat je ooit bereikt hebt, bereikt is doordat je bezig bent gebleven om het doel te voeden, dan ga je die vrouwelijke kracht naar waarde schatten en nooit meer een gedesillusioneerd voelen over een doel want alle positieve keuzes die je maakt in de richting van dat doel zijn vrouwelijke krachtstapjes in de realisatie ervan Deze vrouwelijke kracht is het blijven geloven in het projekt ( kind) en het blijven voeden, hoe het kind zich ook ontwikkelt. Het blijven geloven in het projekt.
Kern van dit radioprogramma is het herkennen van die kracht, niet het voorschrijven van wat vrouwelijke kracht is maar het doen beseffen dat je in je dagelijkse gewroet voor dingen die je wilt ook kunt kiezen voor het laten bestaan van die menselijke eigenschappen in jezelf die eigenlijk vrouwelijke krachten zijn.

Now for something completely different: body fluids. Er is al tientallen jaren een spermabank in ons land, maar op een moedermelkbank rust nog een taboe. Er is dagelijks wondbloed op TV maar menstruatiebloed heb ik nog nooit gezien. Menstruatiebloed en moedermelk zijn al miljarden jaren onderdeel van het leven op deze planeet, maar als zogenaamd ontwillelde soort doen we er wel erg moeilijk over. Menstruatie heeft bepaalde positieve kwaliteiten die niet lijke te mogen bestaan. Volgende week meer.

No comments: