Wednesday, February 22, 2006

Vrouwelijkheid op de politieke agenda; fotowedstrijd menstruatiebloed, de kracht van het voelen

In dit brainstormprogramma wordt je uitgenodigd om mee te denken en mee te brainstormen over vrouwelijke kracht. Denkend over toepassingen van vrouwelijke kracht in de politiek komt hget idee om te eisen dat vrouwelijkheid niet langer belachelijk wordt gemaakt. Bijvoorbeeld: eis dat in iedere besluivorming het argument liefde wordt meegenomen. Laat politici een kwartier zitten met de vraag: hoe zou ik vanuit liefde deze beslissing nemen? Gebruik bijvoorbeeld dezelfde techniek als bij emancipatie: "Bij gelijke geschiktheid van een beslissing moet de voorkeur gegeven worden aan de liefdevolle keuze". Als je politiek aktief wilt zijn, laat het dan merken als je ziet dat vrouwelijke kwaliteiten belachtelijk worden gemaakt, benoem het en eis dat het bestaansrecht krijgt.
Vrouwelijke kwaliteiten als gezonde voeding maken worden niet gezien als "cool"of "vet".
Bezig zijn met milieu evenmin. Het via kontakt met het nu, de juiste keuze maken over de aarde in de handeling die je nu doet wordt niet gezien als iets krachtigs, terwijl het dat wel is. Iedere lange reis begint met een stap.
Als laatste wordt ingegaan op de meest onderschatte vrouwelijke kracht in onze samenleving: het voelen. Bij iedere gedachte hoort een gevoel. Met dat gevoel trek je energie aan die zorgt dat je gedachte zich manifesteert. Dat gevoel is altijd of positief of negatief. Negatief wil zeggen dat je aantrekt wat je niet wilt, positief dat je manifesteert wat je wel wilt. Als je iets anders wilt aantreken hoef je alleen de gedachte maar aan te passen, te verbouwen. Op deze manier komen alle manifestaties tot stand, en als je dit leert beheersen kun je alles bewust manifesteren. Dit is meest onderschatte kracht die er is.
Spermabanken bestaan als decennia, op moedermelk rust nog steeds een taboe. Wondbloed is altijd zichtbaar op TV, menstruatiebloed nooit. Als het een reeele weerspiegeling zou zijn van de samenleving, zou er 90 procent menstruatiebloed op TV te zien zijn, en 10 procent wondbloed. Menstruatie is een gigantisch taboe. Lillith nodigt je uit voor de menstruatiebloed fotowedstrijd: stuur je foto in naar lillith.zilver at gmail.com!!!!!

1 comment:

Anonymous said...

menstruatie: zie ook mooncraft.nl


http://www.mooncraft.nl/menstruatie.html