Wednesday, December 21, 2005

maancyclusresonantie

ritme: er zijn door de cultuur en door de natuur gedicteerde ritmes.

Lichaam: ademhaling, hart, hersengolven
Dag-en nacht ritme, door de draaiing van de aarde om haar as, 24 uur
Maanritme: door de draaiing van de maan om de aarde; ongever 28 dagen en even lang als de gemiddelde menstruatiecyclus van vrouwen.
Seizoenen: door een combinatie van "scheve" aardas en draaiing van de aarde om de zon, 1 jaar
lentepuntverschuiving: door rotatie van de aardas; 25.920 jaar

Deze uitzending gaat over de maanritmes
Eerst iets over frequenties en resonantie. Twee trillingen vormen een versterking van elkaar als ze dezelfde golflengte dus frequentie hebben. Als se ook nog in fase zijn kunnen trillingen een laser vormen. De kracht van een laser ligt niet in de kracht van het licht, maar in de resonantie van het licht. Als twee trillingen een frequentie hebben die zich onderling verhouden als 1 op 2 of 1 op 4, dan blijft de aard van de golf redelijk herkenbaar. Hoe meer een frequentie gebruikt wordt die vlak in de buurt ligt van de oorspronkelijke frequentie, hoe meer de som van beide golven een heel ander patroon gaan vormen. Over een paar omwentelingen genomen, zijn de oorspronkelijke golven helemaal niet meer herkenbaar.

Dit idee wordt toegepast op maancyclusritmes. Vrouwen zouden een vrouwenlaser kunnen vormen door gelijktijdig te gaan menstrueren. Dit wordt al bereikt door veel met elkaar op te trekken of samen in een huis te gaan wonen. De resonantie kan ook nog eens afgestemd worden op de maancyclus, door tijdens de vier uiterste maanstanden naar buiten te gaan en bewust kontakt te maken met aarde en maan. Mannen kunnen op dezelfde manier een vrouwelijkHEIDSlaser kunnen vormen. Het is een goed idee om hier eens onderzoek naar te gaan doen.

Een ander aspect van resonantie en frequentie in relatie tot de maan/menstruatiecyslus is dat deze enorm verstoord is door een jaar indeling te kiezen van 12 maanden van 31 of 3o dagen. dit ligt dicht genoeg naast 13 manen van 28 dagen om de resonantie met de maancyclus, en daar mee de vrouwelijke kracht volledig te saboteren.

UItnodiging om zelf de invloed van de maan op je lichaam en geest te onderzoeken door iedere dag een opvallend aspekt van de dag te noteren, en die lijst achteraf na een jaar te vergelijken met de maanstanden. Die geeft je informatie over jouw prive maancylcus, en kan je helpen om zelf in resonantie te komen met je maancyclus.

Een vrouwelijke onderzoek naar ritmes gaat niet over nummers en berekeningen maar over gevoel, kwaliteit, kontakt. leren resoneren met de maancyclus betekent dus eerst om te leren hoe je zelf reageert op de maancyclus, en daarna te anticiperen op die reaktie. ALs er momenten zijn in je maancyclus waarop je meer of juist minder kan concentreren, plan den je activiteiten zodat je je concentratie-behoevende zaken plant op het moment dat ze ook het gunstigst zijn in de maancyclus. Dit geldt dus voor zowel mannen als vrouwen.
Met het idee van maancyclusresonantie kunnen mensen in resonantie komen met de maan, met vrouwelijke kracht, maar zeker ook met zichzelf en hun persoonlijke maancyclus. Wat zou dat opleveren?

No comments: